Kyokushin Ronin

Kom met ons trainen! 

Je bent van harte welkom en onze ervaren Kyokushin karate sensei's nemen je graag mee! 

Start nu

Wat is Kyokushin Kai Karate? 

Kyokushinkai staat bekend als de hardste en vrijwel de enige officiële vorm van "full contact" karate. Het is een volwaardige karatestijl waarin de onderdelen kihon, kumite, kata en tameshiwari, alle verplichte onderdelen bij examens zijn. Kyokushinkai kenmerkt zich door gedisciplineerde en geestdriftige beoefening. Traditioneel wordt De 'Fighting Spirit' (Kokoro), het Bushido en de dojo-kun in de authentieke dojo dan ook zeer hoog aangeschreven. Het gevecht zelf vormt het zwaartepunt van deze karatestijl, kyokushinkai staat ook wel bekend als 'Worlds hardest karate'.   

Kyokushin karate bestaat zoals alle andere stijlen uit de volgende vier onderdelen:

Kihon

Basistechnieken zoals trappen, stoten, slagen, standen, ademhaling, pareringen en verplaatsingen, worden getraind in de zogenaamde 'kihon'.

Kata

Het kata is een onderdeel van het karate dat relatief vrij onbekend is. Toch hoort het net zo bij deze vechtkunst als het kumite, het tweegevecht. Kata is misschien nog het best te omschrijven als 'alleengevecht' of 'schijngevecht'. Een kata is een stijlfiguur, een vaste serie bewegingen, waarmee de karateka een gevecht uitbeeldt tegen een of meer denkbeeldige tegenstanders. De eerste techniek is altijd verdedigend. Iedere kata heeft zijn eigen naam en betekenis, en iedere karatestijl kent zijn eigen kata's.

Kumite

Onder dit trainingsonderdeel verstaat men het verrichten van gevechtshandelingen zowel aanvallend als verdedigend met een partner.

Tameshiwari

Dit onderdeel van het karate bestaat uit het breken van diverse materialen d.m.v. verschillende technieken. De technieken worden uitgevoerd door gebruik te maken van alle onderdelen van het lichaam.

Kanji Kyokushinkai
Het kanji-teken, overal ter wereld voor op de karate-gi gedragen, betekent "Kyokushinkai", welke naam Sosai Mas Oyama gegeven heeft aan zijn karatestijl.  Het bestaat uit 3 karakters:  
    

Kyoku betekent "Uiterste". Dit betekent dat je het maximale uit elke situatie wil halen door door te zetten en je geheel te geven om zo tot het uiterste te gaan voor dat wat je wilt bereiken. 

Shin betekent  "Waarheid" of "Realiteit". Dit betekent dat je alleen met een ijzeren discipline en juiste mentaliteit dit kan bereiken. Je zal zonder marchanderen de realiteit  tegemoet moeten treden, en wanneer je dit kunt opbrengen, sterkt dit je in je zelfvertrouwen. 

Kai betekent "Samenwerking", "Verbond", "Vereniging" of "Associatie". Dit staat voor het samenwerken met elkaar in de juiste verhouding en altijd met het nodige respect voor ieders standpunt. Respect is een essentieel punt in de relatie tot elk mens.

Conditie

Werken aan de conditie is een pre. Conditie voor zowel kata's als het sparren is enorm van belang. Binnen de dojo zullen wij uiteraard hier ook de juiste aandacht aan besteden.

Wedstrijden

Wij trainen met wedstrijdvechters die zowel in Nederland als in het buitenland gevochten hebben en in de toekomst ook zullen vechten. Tevens bieden wij jou de mogelijkheid om hiervoor te trainen en mee te doen aan (inter)nationale wedstrijden.

Kata

Kata is een onderdeel van karate. Hierboven hebben wij geleerd wat een kata is. Ook worden er kata wedstrijden georganiseerd, en hieraan zullen wij ook participeren.

Voor ieder niveau! 

Wij besteden aandacht aan iedereen, van elk niveau. Hiermee kunnen de hogere banders zich blijven ontwikkelen. Wij beschikken over 3 ervaren trainers, Sensei Aslan de hoofdtrainer binnen onze dojo is een vierde dan Kyokushin. Hij is meervoudig wereld-, europees en Nederlands kampioen! 
Daarnaast hebben wij Sensei Sinan en Sensei Mohammad, zij hebben beiden de eerste dan Kyokushin. 

Respect

Respect betekent eerbied en waardering. Het begint bij jezelf. Als je respect toont zal je met respect behandeld worden. Het is een gevoel voor bewondering, ontzag of eerbied. Dit kan respect zijn voor mensen al of niet op grond van iemands kwaliteiten of prestaties. Het betekent oorspronkelijk ‘omzien naar’ en geeft aan dat iemand rekening houdt met een ander persoon.In Kyokushin karate is respect een essentiële waarde.

Wilskracht

De meest ultieme kracht is wilskracht. Het is het vermogen om je aandacht, emoties en verlangens te beheersen. Maar wilskracht is ook het vermogen om te doen wat je moet doen, ook als je daar geen zin in hebt. Wilskracht wordt beloond met een overwinning.

zelfvertrouwen

Geloven in jezelf zorgt voor vertrouwen in je eigen mogelijkheden. Het maakt je sterker. Zelfvertrouwen kan je opbouwen door je fysiek en mentaal te trainen. Wanneer je je eigen grenzen opzoekt en deze verlegt leer je jezelf steeds beter kennen. Samen met wilskracht, discipline en karakter zorgt dit voor meer geluk en succes.

weerbaarheid

In de huidige maatschappij is weerbaarheid belangrijker dan ooit. ​Kyokushin karate helpt je in het zorgen voor overzicht bij lastige situaties, adequaat handelen, juiste ademhaling bij stress en juist stemgebruik. 

Contact

Trainingsadres: 
Brahmslaan 44
2625BW Delft

LESTIJDEN:
Maandag: 18:00 t/m 19:30
Woensdag: 19:00 t/m 20:30

Thank you! Your message has been sent.
Unable to send your message. Please fix errors then try again.
Wij verwelkomen iedereen, van ervaren vechters tot aan beginners. Niets is leuker dan het samen trainen en blijven ontwikkelen, het plezier nieuwe mensen te ontmoeten. Wat houdt je nog tegen om mee te doen?