Kyokushin Ronin

Voordelen Kyokushin karate

Kyokushin Karate combineert vechttechnieken, mentale discipline en lichamelijke oefeningen. Deze zelfverdediging technieken helpen bij de ontwikkeling van een individu omdat het gaat om de coördinatie van lichaam en geest. Kinderen krijgen zowel fysieke fitheid als mentale kracht door het leren van karate.

Maar er zijn meer voordelen: 

1. Helpt bij zelfverdediging: Het is een van de primaire en duidelijke redenen waarom ouders hun kinderen aanmoedigen om dit soort training te volgen. Zelfverdediging lessen helpen de kinderen in het beschermen van zichzelf tegen elk onverwacht gevaar. Door de toenemende criminaliteit is uit huis gaan op zich al een waagstuk. Het is dus des te belangrijker om goed onderlegd te zijn in zelfverdedigingstechnieken. 

2. Verhoogt de lichamelijke conditie: Fysieke fitheid is een ander voordeel dat deze training biedt. Veel kinderen leren om lichamelijk fit worden (en te blijven). Bovendien versterken de oefeningen de spieren van opgroeiende kinderen.  

3. Helpt bij het opbouwen van zelfvertrouwen: De opbouw en structuur van de karateles zorgt voor het vergroten van het zelfvertrouwen ook leren we om meer zelfredzaam te worden. 

4. Discipline wordt aangeleerd: Kyokushin karate training vereist discipline van lichaam en geest. Zonder een gedisciplineerde aanpak kan uw kind niets leren. Als uw kind onze training volgt, zal dit ook kunnen helpen bij zijn/haar prestaties en andere activiteiten op school en werk 

5. Voedt sociale vaardigheden: Omdat onze sport een individuele training is die je wel in groepsverband beoefent helpt het eenieder zijn/haar sociale vaardigheden te ontwikkelen. Kinderen leren samen te werken en teamgedrag te begrijpen. Dit zal eenieder op de lange termijn helpen, omdat men dan ook makkelijker met vreemden zal omgaan. 

6. Ontwikkelt het evenwicht en de juiste houding: Balanceren en een correcte houding aanhouden is uiterst belangrijk tijdens het uitvoeren van een techniek, anders kan het leiden tot ernstige blessures, spierkrampen, enz. Het aanleren van het juiste evenwicht is essentieel voor kinderen tussen zes en acht jaar, omdat hun spieren en botten zich nog ontwikkelen en kwetsbaar zijn. Trainers moeten kinderen in deze delicate fase geen moeilijke stunts aanleren. In plaats daarvan moeten ze hen alleen basis karate bewegingen leren.